Tineret

ANUNT CONCURS OCUPARE - DIRECTIA JUDETEANA CULTURA GIURGIU

Referitor:Anunţ privind condiţiile de desfăşurare a concursului pentru ocuparea funcţiilor publice de execuţie din cadrul Direcţiei Judeţene pentru Cultură Giurgiu

1. Funcţiile publice de execuţie vacante pentru care Direcţia Judeteana pentru Cultură Giurgiu organizează concurs, în condiţiile prevăzute de Legea nr. 188/1999 privind Statutul funcţionarilor publici, Republicată, cu modificările şi completările ulterioare şi a  Hotărâre nr. 611 din 4 iunie 2008 pentru aprobarea normelor privind organizarea şi dezvoltarea carierei funcţionarilor publici, sunt următoarele:

-  Consilier, clasa I, gradul profesional superior, Compartimentul Patrimoniul cultural naţional mobil şi imaterial;

-    Consilier, clasa I, gradul profesional asistent, Compartimentul cultură, management, resurse umane.

2. Condiţiile de desfăşurare a concursului:

a) Concursul este organizat de Direcţia Judeteana pentru Cultură Giurgiu, cu sediul în mun. Giurgiu, str. Livezilor, nr. 3,  jud. Giurgiu;

b)      Dosarele se vor depune până la 29.11.2016, orele 16.00 la sediul instituţiei organizatoare din str. Livezilor, nr. 3, mun. Giurgiu, jud. Giurgiu. Relaţii suplimentare pot fi obţinute la telefon 0246 / 230015, fax 0246 / 230014 sau e-mail: Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza , Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza .

c)     Concursul va fi organizat pentru funcţiile publice de execuţie - Consilier, clasa I, gradul profesional superior şi Consilier, clasa I, gradul profesional asistent şi va avea loc în data de 7 decembrie 2016, astfel:

- proba scrisă va fi susţinută în data de 7 decembrie 2016, ora 10.00,

- interviul se va susţine în maximum 5 zile lucrătoare de la data susţinerii probei scrise conform art. 56, coroborat cu art. 60, alin. (2) din H.G. nr. 611/2008 pentru aprobarea normelor privind organizarea şi dezvoltarea carierei funcţionarilor publici, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, ambele probe fiind susţinute la sediul instituţiei organizatoare.

Stresul psihologic

Stresul psihologic este o relaţie particulară între persoană şi mediu, care este evaluată de persoană ca fiind solicitantă,ea excede resursele proprii si ameninţă starea de bine a persoanei (Lazarus şi Folkman, 1984). Această definiţie subliniază impactul evaluării cognitive în stres, ca atare, stresul nu este rezultatul întâlnirii dintre mediu şi persoană, ci rezultatul evaluării pe care o face persoana în urma acestei întâlniri.

Simți că te doare în piept deși n-ai avut niciodată probleme cardiace

· Sunt zile când mănânci mult și zile când uiți să mănânci

· Nu poți să dormi și ocazional ai crampe musculare fără vreun motiv aparent

· Te doare capul des si intens, nu trece nici macar cu pastile

· Nu te poți concentra și dacă faci eforturi; nu poți învăța lucruri noi

· Ai uitat să te distrezi și să te relaxezi, ești mereu instristat(ă)

ASTRA BATE ACASA PANDURII

Astra a reuşit să continue seria rezultatelor bune din ultima perioadă, cu o victorie, la revenirea pe arena „Marin Anastasovici”, din Giurgiu, elevii lui Marius Şumudică impunându-se cu 2-0 în faţa celor de la Pandurii.
Precedentul succes în Liga I fusese tot pe arena din Giurgiu, cu CSMS Iaşi, la final de septembrie, astriştii simţindu-se bine pe noua suprafaţă de joc a stadionului din Giurgiu, unde s-au impus mai clar decât o arată scorul, cel mai relevant „amănunt statistic” fiind acela al raportului şuturilor pe poartă: 8-0 pentru echipa noastră.

Teixeira (min. 40, cu un şut imparabil) şi Ioniţă (min. 52, reluare din careu, la capătul unei faze bune de atac) au adus victoria şi cel de-al şaptelea meci oficial consecutiv fără eşec pentru campionii en-titre!
Campioni care au scăpat şi de un „complex” Pandurii, echipă contra căreia Astra nu câştigase în precedentele 6 meciuri, la succesul de duminică seară asistând şi patronul echipei – Ioan Niculae!

Astra Giurgiu — CS Pandurii Târgu Jiu 2-0 (1-0)

Stadion ''Marin Anastasovici'' — Giurgiu. Spectatori: circa 1500. 
Au marcat: Filipe Teixeira (40), Alexandru Ioniță II (52).

Astra: S. Lung – Săpunaru (cpt), Geraldo, Fabricio,– Al. Stan, Al. Ioniță (85 R. Alves), Seto, Nicoară (82 V. Gheorghe) – Budescu, Romario Kortzog (66 Lovin), Teixeira. Antrenor: Marius Şumudică.

Pandurii: Stanca – Antal, Ungurușan, Vasjlievic, Grecu – Sânmărtean, Răuță (74 Trifu) – Herea (58 V. Munteanu), Voiculeț, Pîrcălabu (80 Hlistei) – V. Alexandru. Antrenor. Petre Grigoraş.

Arbitru: Alexandru Tudor (București); arbitri asistenți: Dragoș Mihai Iliescu (Craiova), Adrian Popescu (Craiova); arbitru de rezervă: Cătălin Popa (Pitești)
Observatori: Liviu Ciubotariu (Galați) — CCA, Iuliuss Nemțeanu (Ilfov) — LPF

GANDIREA POZITIVA

“Ganditorul pozitiv zareste invizibilul, simte intangibilul si realizeaza imposibilul.” – Anonim

Gândirea pozitivă este și va fi un instrument prin care oamenii își pot atinge obiectivele sau succesul. În același timp, există și o categorie de persoane care consideră gândirea pozitivă ca fii “apă de ploaie”, un mod prin care ne mințim singuri.

Psihologia pozitiva s-a dezvoltat in a doua jumatate a secolului XX, avandu-i ca principali promotori pe psihologii Martin E.P. Seligman si M. Csikszentmihalyi, si se concentreaza pe punctele forte si virtutile care ii ajuta pe oameni sa fie fericiti si atinga succesul in viata. Accentul este pus pe aspectele personale pozitive, accentuarea emotiilor pozitive, cautarea si incercarea de a dezvolta talentul si incercarea de a face viata omului mai implinita.

“Intotdeuna am rupt o buruiana si am plantat o floare acolo unde am crezut ca poate sa rasara.” – Abraham Lincoln

Haideti sa vedem cateva tehnici care ne ajuta sa ne incarcam pozitiv.

§ Exercițiile fizice, care au efect pozitiv asupra stării de bine a creierului

§ Afirmațiile pozitive, spuse zilnic cu emoție pozitiva! Exemplu de gânduri pozitive pentru fiecare zi:

§ Sunt iubit!

§ Sunt acceptat!

§ Sunt capabil și pot!

§ Sunt apreciat!

§ Sunt sexy! ?

§ Înconjoară-te de oameni optimiști, care au încredere în ei, gândesc pozitiv și acționează cu autenticitate

§ Exprimă zilnic 5 motive de recunoștință, pentru tot ceea ce ai pozitiv în viața ta.NU UITA!!!  Atragi ceea ce gândești și simți. Așa că adu în prim plan cât de multe motive ca să te simți recunoscător!

.

§ Practică un hobby pe care îl iubești. Te ajuta sa te incarci cu energie pozitivă. Ai nevoie doar de 10 minute zilnice doar pentru tine!

§ Meditația este o tehnica puternică ce poate opri gândurile negative. Chiar si rugaciunea este o forma de meditatie!

§ Vizualizarea unei vieți mai bune face minuni. Așa că visează cu ochii deschiși. Imagineaza-ti viata pe care ti- doresti!!! Și fă-o des. Dar nu uita! Fără acțiune, visele rămân doar în mintea ta!

Optimismul, atitudinea și gândirea pozitivă ne îmbunătățesc sănătatea.

Și în același timp, ele contribuie la starea noastră de bine, de fericire.

Mai multă fericire ne ajuta să trăim mai mult și bine, asa ca…ce mai asteptam?!? Haideti, macar sa incercam sa fim fericiti!!!

Ce presupune folosirea corectă a gândirii pozitive?

§ să ne antrenăm să vedem partea plină a paharului, zi de zi, puțin câte puțin

§ să și acționăm să ne fie mai bine, doar așa gândirea pozitivă face minuni

§ să renunțăm la frica și teama de schimbare

§ să avem mai multă încredere în forțele proprii

§ sa devenim mai conștienți de consecințele deciziilor pe care le luăm pe termen lung

§ să îmbunătățim ceea ce ne stă în putere să îmbunătățim

§ să eliminăm discuțiile negative și să evităm să folosim cuvinte cu tentă negativă

§ să ne facem o listă exclusiv cu toate realizările

§ să învățăm din eșecuri

§ să facem din gândirea pozitivă o atitudine și un stil de viață, nu doar un exercițiu de o zi

Dacă ar fi să facem un pas către o gândire pozitivă, primul ar fi să practicăm recunoștința.

Dar recunoștința zilnică trebuie aplicată suficient de mult timp, ca să dea rezultate.

“Marea descoperire a generatiei mele este ca fiinta umana isi poate schimba viata prin schimbarea atitudinii ei.” – William James

Sunt o mulțime de lucruri mărunte, care se întâmplă pentru binele nostru.

Nu uita, nu gandurile te stapanesc pe tine ci tu esti stapanul gandurilor tale!!!

 

“Daca nu iti place un lucru, schimba-l ; daca nu poti sa il schimbi , schimba felul in care gandesti despre el.” – Mary Engelbreit

Limbajul trupului sau comunicarea nonverbală

Din nefericire trăim într-o societate în care valori morale precum onestitatea si sinceritatea sunt destul de rar intalnite. Oamenii au atâtea motive pentru care ascund adevărul încât de multe ori nici nu trebuie sa-i “judeci”, unii mint de nevoie, alţii pentru ca sunt nehotărâţi, unii din teama de a nu pierde ceva, dar întâlim şi cazuri în care oamenii mint pentru că le face plăcere. Cu siguranţă nu ne place cand descoperim ca am fost inselati de cei de lângă noi şi motivul pentru care nu sunt sinceri însă putem să învăţăm să vedem adevărul dincolo de cuvinte.

Atractia sexuala versus dragostea...

Este adevarat ca intr-o relatie actul sexual poate suda si mai mult legatura dintre cei doi, dar mai intai trebuie construit fundamentul relatiei, bazat pe sentimente...asta daca se doreste o relatie.

Cum ramane cu dragostea, comunicarea, intelegerea sau increderea?  Oare cat la…% ocupa din ingredientele unei relatii? Sa fie mai putin decat atractia erotica? Oare am ajuns sa dam comunicarea pe acele “minute” de placere fizica?
In opinia mea, atunci cand intr-o relatie importanta sexului are o pondere mai mare de 90%, putem considera ca este vorba doar despre o relatie bazata pe sex. Exista multe astfel de cazuri, mai ales cand cei doi nu au nicio obligatie unul fata de celalalt, sexul fiind singura legatura dintre ei, iar comunicarea nici nu isi are rostul.
Acest gen de relatii pot trece la urmarorul nivel, mai "profund", in care intervin atat sentimentele de dragoste, cat si comunicarea, reusind o echilibrare a prioritatilor in cuplu. Dar poti iubi pe cineva doar pentru placerile sexuale pe care ti le ofera?

“Un singur ceas de dragoste poate face cat viata intreaga.” – Honore de Balzac

Este adevarat ca intr-o relatie sexul poate suda si mai mult legatura dintre cei doi, dar mai intai trebuie construit fundamentul relatiei, bazat pe sentimente, comunicare, intelegere si respect. Sexul este un lucru care se intampla intre doua persoane care se iubesc sau care iubesc doar actul sexual.

Atunci cand dispare atractia, dispare si dorinta de a face sex, iar relatia are de suferit. Pentru ca unul din cei implicati in relatie sa nu caute in alta parte satisfactia sexuala, trebuie sa sustii acesta "flacara" a atractiei reciproce.

“Să mă tem oare de dragoste mai mult decât de moarte?” (Octavian Paler)

Orice interacţiune personală este de fapt un „joc” în care fiecare partener recurge la tot felul de tactici pentru a-şi putea negocia sentimentele, a impune valorile şi punctele de vedere şi a obţine ceea ce îşi doreşte.

Este normal ca dupa o perioada de timp mai indelungata, atractia fizica dintre cei doi parteneri sa se mai domoleasca. Ganditi-va  la cuplurile care sunt impreuna de 20-30 de ani si relatia continua sa reziste. In aceste cazuri fericite, comunicarea si respectul sunt punctele forte care au reusit sa mentina aceasta legatura atat timp.

Sexul, ca activitate de cuplu, reprezinta o manifestare fizica a ceea ce simtim. Este important, dar nu uitati ca intr-o relatie nu trebuie sa deviniti "sclavii" unor placeri in defavoarea sentimentelor. Sexul este ingredientul care completeaza o relatie, nu o implineste!

Pe măsură ce îmbătrânim, corpul nostru se schimbă, dar și modul în care percepem o relație romantică. Îndrăgostiții care vor să rămână împreună o viață, ar trebui să-și dea seama că este important să pună preț nu doar pe relația intima, ci și pe prietenie, comunicare si intelegere. Prima se va pierde odată cu trecerea timpului, dar celelalte ne poate da șansa să rămânem împreună așa cum spune basmul, „până la adânci bătrânețe”.

Atractia sexuala este motorul relaţiei, însă iubirea reprezintă ansamblul necesar ca motorul să funcţioneze şi să formeze o maşină fiabilă cu un scop bine definit!

“Cine iubeşte şi este iubit nu va mai fi niciodată acelaşi om ca înainte...” (O. Paler.)

Cudetoate.ro