Stiri politice - Saptamana Giurgiuveana

Stiri politice

Pacientul in centrul atentiei programului de guvernare in sanatate PSD

Elena Dinu, candidat pentru un loc în Camera Deputaților, a prezentat azi in cadrul unei conferinte de presa programul de guvernare pentru sanatate.

Programul are, printre punctele propuse spre realizare, și o serie de idei furnizate chiar de către candidații giurgiuveni. Printre acestea, se numără inclusiv punctul care se referă la reabilitarea și modernizarea mai multor spitale, asigurarea de locuințe pentru tinerii specialiști care aleg să practice meseria în județul nostru sau sprijinirea tinerilor medici pentru deschiderea de cabinete.

„Discutăm de o contribuție pe care a avut-o și organizația județeană a PSD la realizarea acestui proiect, lucru ce ne bucură, mai cu seamă când am constatat că propuneri făcute de noi au fost luate în considerare. De câștigat, de pe urma punerii în aplicare a Programului pentru sănătate al PSD, vor avea doar pacienții – în special, și toți locuitorii județului, în general. Așa cum am făcut și până acum, am arătat că, în centrul atenției noastre se află omul”, a precizat Elena Dinu.

Proiectul portului trimodal, promovat la cel de-al cincilea forum SUERD de la Bratislava

Echipa de implementare a proiectului ”Portul Verde și de Înaltă Performanță” - etapa a doua, Construcția, din Primăria Giurgiu a fost prezentă săptămâna trecută la cel de-al cincilea forum al Strategiei Uniunii Europene în Regiunea Dunării (SUERD), organizat la Bratislava, precum și la evenimentele conexe. Evenimentul a reunit circa 800 de participanți din zeci de țări europene și nu numai, atât membre UE cât și non UE, tema generală a forumului fiind legată de amenințările la adresa mediului: poluarea apelor, inundațiile și schimbările climatice, potențialul navigabil insuficient exploatat și lipsa legăturilor rutiere ori feroviare, neajunsuri în privința conexiunilor energetice ori dezvoltarea socio-economică inegală. De succesul implementării acestei strategii vor beneficia aproximativ 100 de milioane de oameni care locuiesc în aceste regiuni, adică o cincime din populația Europei, așa cum a declarat în sesiunea de deschidere a forumului european pentru educație, cultură, tineret și sport, Tibor Navracsics.

Barbu da explicatii despre retinerile de la DITL

Nicolae Barbu a oferit explicatii cu privire la retinerile de saptamana trecuta ale fostului subprefect Laurentiu Tintea si Marilena Hroniade – director DITL Giurgiu.
Edilul sef a precizat ca nu este vorba de niciun prejudiciu si de nicio incalcare a legilor in vigoare, ci de o intelegere subiectiva a unui demers perfect legal.
“Credeti ca daca ar fi existat o forma de incalcare a legii cu efecte majore, cei doi ar fi fost cercetati in libertate? Oamenii acestia nu au luat banii acasa, ci au incheiat un contract in baza unui ordin al Ministerului Finantelor – Ordinul nr. 1234/2014. Ca temei legal a acestei actiuni in forta a organelor de cercetare este faptul ca platile online nu sunt legale – dar asta este o utopie… Traim in secolul XXI! Cum platim taxa de pod de la Fetesti? Cum platim biletele de avion la TAROM (care este o companie a statului)?
Nu este nicio ilegalitate, banii au ajuns toti aici. Exista opt bibliorafturi cu cate 500 de adrese trimise celor ce au achitat amenzile la noi…
Se pare ca acea firma care a facut incasarea in numele Primariei Giurgiu nu ar fi fost autorizata de un organism de stat – in acest caz, Autoritatea Agenda Digitala”, a precizat primarul Barbu.
Una peste alta, s-a creat o furtuna intr-un pahar cu apa, din moment ce Ordinul Ministerului Finantelor nr. 1234 din 2014 spune negru pe alb ca amenzile pot fi achitate si pe raza altor unitati administrative teritoriale, altele decat cele in care isi are adresa cel care plateste, iar sumele incasate se constituie in venit la bugetul primariei unde a fost achitata amenda…
„Ordinul ministrului finanțelor publice nr. 1234/2014 privind aprobarea Deciziei Comisiei fiscale centrale nr. 3/2014, publicat în Monitorul Oficial nr. 682 din 18.09.2014
Comisia Centrală Fiscală Decizia Comisiei fiscale centrale nr. 3/2014
În vederea aplicării unitare a prevederilor art. 8 alin. (3) şi (4) coroborate cu dispozițiile art. 25, 28 şi art. 39 alin. (2) lit. a) din Ordonanța Guvernului nr. 2/2001privind regimul juridic al contravențiilor, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 180/2002, cu modificările şi completările ulterioare, în temeiul art. 5 alin. (4) şi (9) din Regulamentul de organizare şi funcționare a Comisiei fiscale centrale, aprobat prin Ordinul viceprim‐ministrului, ministrul finanțelor publice, nr. 688/2013 privind componența şi funcționarea Comisiei fiscale centrale, se adoptă următoarea soluție:
1. (…..) În situația în care, deşi persoana fizică sau juridică a achitat amenda contravențională la bugetul local al unei unități administrativ‐teritoriale, alta decât cea de domiciliu, iar organul din care face parte agentul constatator a comunicat, din oficiu, procesul‐verbal de constatare a contravenției organelor de specialitate ale unităților administrativ‐teritoriale în a căror rază teritorială domiciliază contravenientul persoană fizică sau, după caz, îşi are domiciliul fiscal contravenientul persoană juridică, contravaloarea amenzii încasate constituie venit la bugetul local al unității administrativ‐teritoriale unde s‐a efectuat plata acesteia. În acest caz, organul fiscal de domiciliu încetează executarea silită şi întocmeşte borderoul de debite‐scăderi, prin care se dă la scădere debitul înregistrat.”

NU VOM FACE O CAMPANIE MURDARA - ALDE GIURGIU

În cadrul conferinţei de presă de vineri, 28 octombrie, organizată de ALDE Giurgiu, co-preşedintele acestei formaţiuni politice, Toma Petcu, a ţinut să sublinieze faptul că pentru a câştiga cel puţin două mandate în Parlamentul României este nevoie să sporească interesul giurgiuvenilor de a ieşi la vot. În ceea ce privește candidații din Giurgiu pentru Parlament, Toma Petcu a declarat: ,,Am candidat de două ori la Consiliul Local din partea PNL, acum candidez primul pe listă pentru o poziție de deputat. Vreau să le mulțumesc tuturor cetățenilor care s-au alăturat în această perioadă echipei noastre. Rezultatele obținute la alegerile locale ne dă posibilitatea să sperăm că vom obține un mandat de deputat și unul de senator și, într-adevăr, există o competiție între noi și PNL pentru a doua poziție. Ne pregătim pentru acest lucru și nu vom face o campanie murdară, cu injurii la adresa competitorilor.”

LA SPITALUL DIN GIURGIU S-AU SPALAT BANI DECLARA MARIAN MINA

Rectificarea bugetului propriu de venituri si cheltuieli pe 2016 a nascut discutii aprinse, care au dus la acuze reciproce intre presedintele CJ Marian Mina (PSD) si consilierul judetean Dumitru Gavrila (PNL), atunci cand s-a propus acoperirea deficitelor pentru Spital si Biblioteca Judeteana prin suplimentarea unor sume…

Consiliera PNL, Mihut Georgeta a inceput “ostilitatile” spunand ca aceste suplimentari ale proiectelor nu sunt ok, deoarece nu au trecut prin comisiile de specialitate.

Interventia i-a dat apa la moara presedintelui CJ, Marian Mina sa rabufneasca si sa spuna ceea ce sigur astepta mai demulta vreme…

La spital este mai mult decat necesara aceasta suplimentare. Din 2009 au fost nu mai putin de sase contracte care au fost reziliate si apoi s-au contractat altele… Daca ma intrebati pe mine, acolo s-au spalat bani. Noi reparam Spitalul acesta din 2010. Daca vi se pare ca acum este renovat, va inselati…” a precizat Mina.

La o incercare a consilierului PNL Dumitru Gavrila de a interveni in discutie, Marian Mina i-a retezat-o scurt.

“Dumneavoastra sa nu vorbiti, domnule Gavrila. Pentru ca ati plecat acasa cu obiecte de inventar. Si nu le-ati platit nici pana in ziua de astazi’.

Dumitru Gavrila: “A ramas mocheta cumparata de Gavrila, intrebati-o pe doamna director Burcea ce a fost cumpatrat pe banii lui Gavrila. Laptopul este cumparat tot pe banii mei”.

Marian Mina: “Spuneti-mi si mie de cele doua instalatii de aer conditionat, de telefonul de serviciu”.

Dumitru Gavrila: “Un telefon domnul presedinte… Facem evaluarea si mie imi dati banii pe care i-am bagat in amenajarea biroului”.

Marian Mina: “Sa fiu in locul dumneavoastra, mie mi-ar fi rusine sa deschid subiectul. Pe cuvant. Eu nu ridic tonul. E o rusine ce faceti. Ati fugit cu aerul conditionat in spate… Nu cu unul, ci cu doua, dumneavoastra si secretara dumneavoastra”

Dumitru Gavrila: “Nu-i adevarat dom’le, sa-mi dati banii inapoi”.

Dupa cateva minute de acuze reciproce, apele s-au mai linistit si sedinta a continuat cu dezbaterea celorlalte puncte.

FIECARE SE POATE FACE DE RAS CUM DORESTE - DECLARA GIGI STEFAN

“Nicolae Florian s-a bucurat de sustinere din partea organizatiei PNL Giurgiu si de”sustinerea totala” din partea mea, ca lider al liberalilor giurgiuveni. De doua ori l-am insotit pe Floricel prin municipiu, restul timpului acordandu-l celorlalte localitati din judet.
Mi-am dat seama ca nimic nu este intamplator… mai ales intoarcerea lui Floricel la PSD… Mai ales ca in Campania electorala de la locale, atat presedintele PSD, cat si asazisii lupi tineri spuneau ca Nicolae Barbu nu are nicio sansa de a castiga Primaria. Abia acum, dupa reintoarcerea lui Nicolae Florian am realizat ca totul a fost o gandire, un accept…”, a declarat Gheorghe Stefan in cadrul conferintei de presa de vineri 21 octombrie

Cudetoate.ro