Social-Economic - Saptamana Giurgiuveana

PROIECTELE DE HOTĂRÂRI ALE ȘEDINȚEI EXTRAORDINARE DIN DATA DE 9 NOIEMBRIE AU FOST APROBATE

Consilierii municipali s-au reunit, miercuri 9 noiembrie, pentru a vota 7 șapte proiecte de hotarâri privind Lucrările de intervenție pentru creșterea performanței energetice a blocurilor de locuințe din municipiul Giurgiu.
Astfel, primele două proiecte și al șaselea de pe ordinea de zi făceau referire la aprobarea documentațiilor și indicatorilor tehnico-economici pentru Ansamblurile 3,4 și a celor 8 blocuri din Zona Centru. Proiectele de hotărâri cu numerele 3,4 și 7 vizau aprobarea cererii de finanțare pentru obiectul de investiții ”Lucrări de investiții pentru creșterea performanței energetice”, pentru ansamblurile de blocuri menționate mai sus. 
Un alt punct de pe ordinea de zi suspus spre aprobare consilierilor locali făcea referire la suplimentarea Bugetului de Venituri și Cheltuieli pe anul 2016.
Toate proiectele înscrise pe ordinea de zi au fost votate cu unanimitate de către consilierii locali.

PERSOANELE ÎNCADRATE ÎN GRAD DE HANDICAP POT BENEFICIA DE CARDUL EUROP

Cardul european pentru dizabilitate oferă persoanelor cu dizabilităţi posibilitatea de a  avea acces gratuit la evenimente culturale, sportive şi de petrecere a timpului liber în statele membre ale Uniunii Europene participante la proiectul Asigurarea mobilităţii pentru persoane cu dizabilităţi în România şi Europa.

Persoanele care pot beneficia de cardul european de dizabilitate sunt persoanele adulte şi copiii încadraţi în gradul de handicap grav, accentuat, mediu sau uşor.

Persoanele interesate (adulţii cu handicap şi reprezentanţii legali ai copiilor încadraţi într-un grad de handicap) pot depune cereri de eliberare a cardului european pentru dizabilitate la sediul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţie a Copilului Giurgiu, situat în municipiul Giurgiu, şos. Alexandriei nr. 7-9 sau prin intermediul poştei electronice, la adresa de e-mail Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza . În cererea tip  trebuie specificate numărul şi valabilitatea certificatului de încadrare într-un grad de handicap, domiciliul sau reşedinţa, seria şi numărul cărţii de identitate sau certificatului de naştere, după caz. Cererile tip trebuie însoţite de  o fotografie recentă tip buletin.

Cardul european pentru dizabilitate este valabil până în august 2020. Cardul va permite accesul gratuit la evenimente culturale, sportive şi de petrecere a timpului liber în România, Slovenia, Cipru, Belgia, Italia, Estonia, Finlanda şi Malta. Pentru a cunoaşte evenimentele culturale şi sportive ce se desfăşoară în ţările participante la proiect  şi  pentru a se înscrie în vederea participării, posesorii cardului european pentru dizabilitate vor putea accesa pagina website-ului proiectului, după ce se vor înscrie ca utilizatori.

Informaţii suplimentare se pot obţine accesând website-ul proiectului www.carddizabilitate.gov.ro sau la adresa de e-mail Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza .

 

În evidenţa Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Giurgiu sunt 9858  persoane încadrate într-un grad de handicap (820 copii şi 9038 adulţi).

LOCURI DE MUNCA VACANTE

Potrivit datelor rezultate din declaraţiile agenţilor economici privind locurile de munca vacante, în evidenţele Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Giurgiu sunt înregistrate 394 locuri de muncă vacante, în perioada 02 noiembrie – 08 noiembrie 2016.

Pentru studii medii, profesionale şi lucrători calificaţi/necalificaţi sunt disponibile 347 locuri de muncă, dintre care: ambalatot manual; barman; brutar; coafor; cofetar; confectioner; croitor; dulgher; electrician; fierar betonist; finisor textile; fochist; frizer; incarcator descarcator;; instalator; lacatus mecanic;  lucrator bucatarie; lucrător comercial; lucrator operativ pentru autocompactoare; macelar; magazine; manichiurist;  manipulant marfuri; maseur; mecanic agricol; mecanic auto; mecanic utilaje;  muncitor necalificat;  operator deratizare, dezinsectie; operator introducere, validare, prelucrare date; paznic vanatoare; padurar; prinzator caini; rafinor; receptioner hotel; sudor; şofer autocamion; tâmplar universal; tinichigiu; vopsitor auto,  etc.

Pentru persoanele cu studii superioare şi postliceale sunt oferite locuri de muncă, în următoarele meserii: agent vanzari; agent veterinar; asistent manager; auditor;  casier; consilier cadastru; consilier; consilier juridic; contabil; controlor calitate; director executiv; economist;gestionar deposit; inginer geodez; inginer instalatii pentru constuctii; inginer mecanic;  inginer proiectant mecanic; inginer textile; inspector; invatator; profesor legislatie rutiera; reprezentant commercial;sef birou; sef serviciu;  tehnician instalatii in constructii; tehnician energetician. .

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Giurgiu reaminteşte tuturor persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă, că pot consulta zilnic lista locurilor de muncă vacante disponibile la nivelul judeţului Giurgiu la sediul AJOFM Giurgiu din mun. Giurgiu, sos. Bucureşti, bl. 202/5 D, mezanin.

Simplificarea procedurilor de inregistrare a persoanelor aflate in cautarea unui loc de munca

Incepand cu data de 21 octombrie 2016 au intrat in vigoare noi prevederi legislative care au ca scop simplificarea procedurilor de inregistrare a persoanelor aflate in cautarea unui loc de munca

In conformitate cu prevederile Legii nr. 76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru şomaj şi stimularea ocupării forţei de muncă, pentru a putea fi luaţi în evidenta în vederea medierii, somerii care nu beneficiaza de indemnizaţie de şomaj depun la agenţia pentru ocuparea forţei de muncă judeţeana sau a municipiului Bucureşti o cerere , urmand ca, în cazul neîncadrarii lor în munca, cererea sa fie reînnoită la un interval de 6 luni.

Medierea muncii este activitatea prin care se realizeaza punerea in legatura a angajatorilor cu persoanele aflate in cautarea unui loc de munca, in vederea stabilirii unui raport de munca sau de serviciu.

Terapia cu oxigen hiperbar

OXIGENUL ÎNSEAMNĂ VIAȚĂ, OXIGENUL ÎNSEAMNĂ SĂNĂTATE!

Terapia cu oxigen hiperbar a fost descoperită cu mult timp în urmă, dar devenit mai cunoscută publicului larg după ce personalităţi precum Michael Jackson, Oprah şi alţii au început să o folosească. În  anul 2002 fotbalistul David Beckam şi-a rupt piciorul şi i s-a spus că recuperarea totală va dura 10 săptămâni. Datorită terapiei cu oxigen, acesta a fost recuperat în doar 3 săptămâni. Ştirea s-a răspândit rapid şi a devenit foarte populară în rândul sportivilor. Pe lângă recuperarea mult mai rapidă, această terapie creşte rezistenţa la efort, măreste capacitatea pulmonară şi îndepartează oboseala.

Oxigenul este elixirul vietii. Toate celulele, tesuturile si organele noastre au nevoie de oxigen pentru a functiona. Tot ce inseamna viata pe pamant nu ar putea exista fara acest gaz. Sunt 200 de ani de cand oamenii de stiinta au constientizat ca oxigenul are proprietati extrem de benefice organismului, generand refacerea tesuturilor afectate si eliminand infectiile, iar de mai bine de 100 de ani, medicii au inceput sa trateze boli si disfunctii cu ajutorul oxigenului.

Terapia cu oxigen hiperbaric consta in inhalarea oxigenului pur la o presiune mai mare decat cea atmosferica.

Una dintre cele mai extraordinare descoperiri medicale din ultimii ani le aparține cercetatorilor de la Universitatea Pennsylvania, SUA. Aceștia au demonstrat că oxigenul hiperbaric sporește producția de celule stem din organism cu aproximativ 800%.

“Terapia cu oxigen hiperbar poate fi o arma eficienta in lupta cu numeroase probleme de sanatate.” Dr. Richard Neubauer

In cazul copiilor cu deficiente  neuro-psihice, terapia hiperbara ajuta la oxigenarea adecvată a creierului permitand  o îmbunătăţire a nivelului de achiziţii, a memoriei, crescand capacitatea de atentie si concentrare. În cazul proceselor de învăţare, oxigenul hiperbar permite acumularea unei cantităţi sporite de informaţii într-un timp mult mai scurt, importanţa acestui efect apare în cazul proceselor de condiţionare a diferitelor funcţii pierdute în urma unor leziuni neuronale. Astfel, achiziţiile motorii în urma kinetoterapiei sau a reflexoterapiei, de limbaj în urma logopediei se îmbunătăţesc, HBO având efecte majore şi în creşterea atenţiei, reducerea hiperkineziei, dar şi îmbunătăţirea efectelor altor terapii asociate (terapii de socializare, terapii cognitive, ABA).

Beneficiile terapiei cu oxigen hiperbaric

1.Terapie şi recuperare medicală :
-Afecțiuni ale pielii şi țesuturilor moi 
-Afecțiuni ale sistemului osteoarticular şi muscular
-Afecțiuni ale aparatului respirator 
-Afecțiuni ale aparatului circulator 
-Afecțiuni ale aparatului digestiv 
-Afecțiuni ale aparatului renal 
-Afecțiuni ale sistemului nervos central şi periferic 
-Afecțiuni ORL

Deasemenea oxigenoterapia hiperbară este folosită ca adjuvant in:
-tratamentul cancerului 
-tratarea dependențelor
-tratarea disfuncțiilor erectile 
-terapia durerii

2.Recuperare şi performanță sportivă

 

3.Tratament cosmetic avansat  *  Tratamentul cosmetic cu oxigen hiperbaric este unul revolutionar, noninvaziv , care da rezultate vizibile dupa primele sedinte.
Ridurile sunt reduse, petele indepartate , tenul devine mai luminos, conturul natural al fetei este subliniat si infrumusetat prin stimularea productiei de elastina si colagen.*

4.Relaxare şi stare de bine.

Informaţiile prezentate nu constituie sfat medical şi au rol pur informativ.

* Cabinetul OxyMed Max se afla situat pe Str.Negru Voda, Bl 26/511.

 

Informații şi programări la numărul de telefon: 0722.460.897. Vă mulțumim!

Anunțată de jandarmi că și-a pierdut portofelul

O femeie de 46 de ani din  municipiul Giurgiu  si-a recuperat astăzi, 27 octombrie a.c. , portofelul pierdut datorită spiritului civic de care a dat dovadă un jandarm aflat în timpul liber. Acesta a găsit portofelul uitat pe un raft într-o librărie  si a sesizat patrula de jandarmi pentru a-l restitui proprietarei.

În cel mai scurt timp jandarmii au contactat-o telefonic, persoana în cauză aflând de la acestia că  si-aș pierdut portofelul. Pentru   că   se   afla   la   serviciu,   jandarmii   au restituit părinților acesteia portmoneul, documentele de identitate, cardurile  bancare  si de sănătate, cei  peste 190 de lei din interior, precum  si alte înscrisuri personale.   Fie că se aflau în timpul liber sau la serviciu, de la începutul anului jandarmii giurgiuveni au găsit  si înapoiat proprietarilor 6 portofele care conțineau atât documente personale, cât  si sume de bani.

Cudetoate.ro